Boszorkánykonyha: Rózsaelixír Szilveszterre még meglephetjük kedvesünket az ősi recept alapján készült szerelmi bájitallal, melynek már a látványa is szerelemre csábít. 0,5 l félédes vörösborban 20 dkg vörösrózsa-szirmot felforralunk, majd langyosra hűtjük. Hozzáadunk 20 dkg mézet, 3 dl tiszta alkoholt, 2 dkg bazsalikomlevelet, kevés gyömbért és fahéjat, valamint 1 citrom levét. 4-5 napi érlelés után mutatós üvegbe szűrjük. Fokozza a látványt, ha néhány rózsabimbót szórunk a kész bájitalba. Szervírozáshoz a pohár peremét kristálycukorba mártjuk, bazsalikom- vagy mentalevélkékkel díszítjük. Az elkészítéshez jó minőségű vörösbort és vegyszermentes permetezetlen rózsát használjunk. |